Sköta pappersarbetet

Ett företag skulle aldrig gå runt om inte någon skötte pappersarbetet, företaget skulle nog inte ens vara lagligt att driva. Trots att alltmer sker digitalt och online, behövs det en del papper och och dokument för att allt ska rulla på för alla avdelningar. Detta är oftast det största problemet och hindret för dem som ska starta eget.

Kurser

Det finns tonvis med kurser att gå för att lära sig företagsekonomi, vilket vi verkligen rekommenderar att du gör. Med grundläggande kunskaper kan du få en bättre översikt och även tidigt upptäcka när det uppstår fel i beräkningar eller utbetalningar. Kursen pågår vanligtvis mellan 8-12 veckor och går att läsa på distans eller på kvällstid. Om kursen inte ingår i en universitetsutbildning är dock risken att du behöver betala för den, runt 5000 kronor i snitt. Du får lära dig mer om lönsamhetsbedömning, hur du skapar företagskalkyler samt grunderna i bokföring.

Redovisningsfirma

Det är aldrig dumt att tidigt ta kontakt med proffs när det kommer till årsredovisningar, bokslut och allmän administration. Företag såsom Kling Redovisning har avlasta dig och ta hand om största delen av pappersarbetet medan du fokuserar på att driva firma och hitta fler kunder. Du står alltid som ansvarig för dina finanser och redovisningar, men personer med årtionden av erfarenhet kan vara mer lämpade sköta pappren än du som nyss har gett dig in i ekonomidjungeln. Om du väljer rätt byrå hamnar du även under deras försäkring och kan vara säker att de driver en auktoriserad redovisningsbyrå som följer REKO (svensk standard för redovisningstjänster).